Velkommen til Rolvsingen! Her kan du sjekke ut hva som skjer på Rolvsøy, delta i debatter om lokale saker, skrive innlegg og dele bilder. Ta kontakt med meg hvis du lurer på noe!

Etterlysning av jogger fra 2009 i Nylende-området!

Se blogginnlegget : Jogger og kråke

Håndball-sølv til Rolvsøy

Rolvsøys jenter 14 år ble sølv-vinnere da Østlandsserien ble avsluttet i Ski-hallene sist helg.

Rolvsøy møtte Sarpsborg, Tindlund og Fjellhammer. Dermed var det duket for tre toppkamper for de rød/gule.

Lørdag var Sarpsborg motstander, og kampen endte med Rolvsøy-seier 22-15. Samtlige spillere på laget scoret mål.

Kampen mot Tindlund ble ett skikkelig tøft lokalderby. Malin Syversen sto knallgodt i mål, om med et godt forsvar endte oppgjøret med Rolvsøy-seier.

Søndag var Fjellhammer motstander og det var klart for en rent finale. Rolvsøy ville bli Østlandsmester med uavgjort, mens Fjellhammer med seier, ville vinne serien med samme poengsum som Rolvsøy, men på innbyrdes oppgjør.

Rolvsøy ble slått på målstreken og tapte finalekampen 15-17.

Selv med tapt har Rolvsøys jenter 14 år stått for en kjempeprestasjon. Laget kan smykke seg med tittel ”Best i Østfold”.

Rolvsøy havnet til slutt på sølv-plass, etter Fjellhammer og med Oppsal på bronse-plass.

Utvalgsmøte i Hauge lokalssamfunnsutvalg

Mandag 21. februar 2011 kl. 18.30 – Hauge skole

Tilstede: Kjell Hauge, Henrik Raagaard, Gunvor Raanaas, Roger Aronsen, Knut Andersen, Tom Raae og Marianne Sjøgren.
Forfall: Terje Heen

Referat fra siste møte
Referatet fra januarmøtet ble godkjent uten kommentarer

Økonomi
Kassabeholdning pr. dato er kr. 130.500,-

Søknad om støtte
Ingen søknader er mottatt

Pensjonistkafe
16 personer til stede på siste pensjonistkafeen på Hauge Bruk. Neste møte kommende torsdag (24. februar).

Samarbeid med Nylende og Rekustad lokalsamfunnsutvalg
Ikke vært noe møte siden sist. Knut Andersen og Henrik Raagaard er våre medlemmer av Historieutvalget. Hauge lokalsamfunnsutvalg vil delta på årets bygdedag på Nylende idrettsplass.

Årsmøte
Hauge Lokalsamfunnsutvalg avholder årsmøte mandag 14. mars kl. 18.00 i kulturarenaen på Hauge skole

Valg
Kjell Hauge redegjorde for valgkomiteens arbeid. Vil ha en innstilling til nytt utvalg i uke 9.

Eventuelt
Ingen saker

Hauge, 21.02.2011

Tom Raae

Verdens førende sopran Anna Shafajinskaia til Operafestival i Fredrikstad

Fredag 2. juli 2010 til søndag 4. juli 2010, Isegran, Kråkerøy

Opera ad 78×160 mm

Fredrikstad blir det store sentrum for opera, sommeren 2010, tre hele dager til ende samles noen av Europas store operanavn til operafestival den 2, 3 og 4 juli. her vil operasangere fra ti forskjellige nasjoner opptrede på Isegrans opera scene.
Velkommen til en spennende opera og konserter i Fredrikstad den 2, 3 og 4 juli 2010, her synger tre verdens-divaer! Fra Ungarn sopranen Maria Teresa Uribe, fra Canada, sopranen Anna Shafajinskaia, fra Danmark, den dansk/russiske sopran Nina Pavlovski. Desuden kan vi præsentere 3 af de beste mandlige sangere fra Norge, Danmark og Italien, nemlig barytonen Lars Fosser, tenoren Henrik Engelsviken, og ikke mindst den verdensberømte tenoren Antonio Carangelo fra Italia.
Anna Shafajinskaia er en af verdens førende dramatiske sopraner. Synger ved Opera festivalen, OPERA I FREDRIKSTAD den 2, 3 og 4 juli.
De seneste triumfer har inkluderet titelrollen i LA Gioconda for Deutsche Oper i Berlin, en rolle, gentages senere sidste sæson i Liège og Nice. Hun vendte tilbage til den finske National Opera som Lisa PIQUÉ DAME og Den Norske Opera som TOSCA. Hun har også lavet sin rolle debut som Fata Morgana L’Amour DES TROIS appelsiner for Nederlandse Opera og hendes spanske debut som Turandot for Gran Teatre del Liceu, Barcelona (som hun har også netop sunget i Detroit). Hun gjorde sin rolle debut som Leonora LA FORZA DEL DESTINO på Deutsche Oper Berlin (en rolle hun efterfølgende sang på The National Theatre i Tokyo) og sang videre opførelser af Turandot til Puccini Festivalen i Torre del Lago. Hun har lige lavet sin rolle debut som Abigaille NABUCCO for Dallas Opera og sunget Maddalena ANDREA CHENIER i Barcelona. Fremtidige planer omfatter Turandot i Adelaide, South Australia og titelrollen TOSCA for New York City Opera.
Født i Ukraine, hun flyttede senere til Canada under canadisk statsborgerskab. Efter at have vundet Luciano Pavarotti International Competition, kom hun opmærksom på en international offentlig og blev opfordret til at synge titelrollen i TOSCA modsatte Luciano Pavarotti (gennemført af Marco Armiliato). Hun har gået på at synge denne rolle i teatre over hele verden, herunder Bastille i Paris (gennemført af Marcello Viotti), New York City Opera (hvor hun blev tildelt Richard Gold Debut Award for hendes fortolkninger af både TOSCA og Turandot).
Anna synger frem til den 26 juni under operafestivalen i Spania. I juli 2010 synger hun ved operafestivalen ”Opera i Fredrikstad” Anna Shafajinskaia gleder sig til å komme til Fredrikstad for å delta i vennen, operaarrangør Aage Dedekam’s operafestival i Fredrikstad. www.opera-fredrikstad.com Her vil hun delta i Operagallaen søndag den 4. juli, dog annkommer hun Fredrikstad den 26. juni, direkte fra Spania, hvor hun vil benytte annledningen til et par dagers fri før hun skal synge og spille inn en DVD i Italia. Opera i Fredrikstad får besøk av en perlerekke med fantastiske operasangere, blant annet den kjennte Italienske verdenstenoren ANTONIO CARANGELO og en av de beste Puccini tolkere verden har sett, Den berømte sopran MARIA TERESA URIBE, sammen med George Solti Chamber Orchestra fra Budapest Staatsoper gir de dig en uforglemmelig opplevelse, på Isegran opera arena i Fredrikstad!
Foruten de estimerte operastjerner vil du ha muligheten til å oppleve, kjennte operasangere fra Norge: Den fantastiske tenoren Henrik Engelsviken og den unge nattergalen, sopranen Stina Levvel, ved siden av disse vil du møte sangere fra, Island, Danmark, Sverige, Frankrike og Ungarn.
Hendes debut som AIDA for Opera Ontario, udført af Daniel Lipton, blev fulgt op af hendes debut som Madeleine de Coigny ANDREA CHENIER for Den Norske Opera. Hendes efterfølgende debut som Turandot for walisisk National Opera sikret hende ry som en af de fremmeste eksponenter for denne rolle, med efterfølgende optrædener herunder Covent Garden (gennemført af Marco Armiliato), Liège for Opéra Wallonie, Dallas, The Bolshoi i Moskva, St. Petersborg i den Francesco Zambello produktion (gennemført af Alexander Vedernikov), San Diego, Florida og Holland Opera med den nye lov III slutter ved Luciano Berio, dirigeret af Riccardo Chailly. Hendes optræden i Italien har optaget det Teatro Comunale di Firenze som Lady Macbeth Macbeth, der foretages af Julia Jones, og Palermo, der foretages af Gabriele Ferro. Andre internationale højdepunkter har inkluderet hendes debut i rollen som Lisa PIQUÉ DAME i Dallas.
Hendes koncert højdepunkter Britten War Requiem for Porto 2001 Festival og Gala koncerter med Odense Symfoniorkester i Sydafrika og på Opéra de Montréal. Hun har også optrådt i Verdi Messa da Requiem i Italien, og hun sang rollen som Fiora L’Amore DEI TRE RE på Concertgebouw, Amsterdam.
De seneste højdepunkter titelrollen i IOLANTA for Louisville Orchestra og Kentucky Opera udført af Jorge Mester; Britten War Requiem i Porto og titelrollen i Turandot for Det Nationale Center for Performing Arts i Kina og på Gran Teatre del Liceu i Barcelona . Fremtidige planer inkluderer Maddalena de Coigny ANDREA CHENIER på Teatro Real i Madrid; titelrollen i Turandot for Guangzhou Opera i Kina med Lorin Maazel og titelrollen i Lady Macbeth for Den Israelske Stats Opera.
http://www.opera-fredrikstad.com

Bygdedag på Rolvsøy

Lørdag 12. juni 2010 kl. 10.00 til 15.00, Nylende idrettsplass

Åpning med kanonsalutt. Stands, salgsboder med smykker, utstillinge av treskjæringsarbeider og malerier, salg av Rolvsøy bygdebok, underholdning av ungdommer på Rolvsøy. Masse aktiviteter for barna. ”Fargerik Fotball 2010”
Arrangør er lokalsamfunnsutvalgene på Nylende, Rekustad og Hauge.

Micro-cup for de minste

Rolvsøy Mini 1

Håndballskolen til Rolvsøy IF arrangerte en Micro-cup i håndball, som en markering av klubbens 90 års jubileum og håndballgruppas 40 års fødselsdag, i Rolvsøyhallen sist fredag.

Til sammen fem håndballag deltok. Lisleby, Tindlund og tre lag fra Rolvsøy IF.
Totalt ble det spilt 14 kamper på to baner, og det ble scoret til sammen 132 mål i turneringen.
Mange mennesker bidro til å Micro-cupen ble en suksess. Lederne av håndballskolen ønsker å retten en spesiell takk til foreldrene til barna på håndballskolen. Uten disse hadde arrangementet i går ikke blitt så fin som den ble.

Rolvsøy Mini 2

Rolvsøy Mini 3

Bli med på bygdedag i Rolvsøy

Hauge, Nylende og Rekustad lokalsamfunnsutvalg vil samarbeide om en bygdedag på idrettsanlegget til Nylende på Rolvsøy lørdag 12. juni.

Lokalsamfunnsutvalgene på Rolvsøy ønsker å lage et arrangement spekket med underholdning, aktiviteter, stands med ulike foreninger og organisasjoner, samt et frimarked.
Kort sagt et arrangement for hele Rolvsøy og hvor foreninger, lag og enkeltpersoner fra bygda ønsker å bidra.
I disse dager sender arrangementkomiteen ut invitasjoner til skolene, foreninger og personer om å delta. Når det gjelder underholdning vil det bli lagt til rette for at unge og eldre kan vise seg fram på scenen, både band og enkelartister.
På bygdedagen er det også plass til de som ønsker en salgsstand for salg av egne produkter, et slags frimarked.
Fargerik fotball, er et arrangement i samarbeid mellom skole og idrettsforening. Det vil i år bli gjennomført på bygdedagen, i regi av Rolvsøy IF.
Videre er det planer om en skoleduell i form av en tautrekkingskonkurranse. Hver barneskole inviteres til å stille med et jentelag og et guttelag med to elever fra henholdsvis 5., 6. og 7. trinn, i alt 12 elever fra hver skole.
Synes du bygdedagen på Rolvsøy høres ut som et spennende arrangement hvor du kunne tenke deg å bidra, eller du har forslag på andre personer du mener bør være med. Ja, da hører vi gjerne fra deg.
For å kunne planlegge denne dagen best mulig og lage et godt program, har vi behov for en tilbakemelding fra de som ønsker å delta på telefon 918 51 645, 916 09 857 eller 48 21 29 84. Gjerne så fort som mulig og senest 9. mai.

Bygdedag på Rolvsøy

Lørdag 12. juni 2010 kl. 10.00 til 14.30, Nylende idrettsplass

Hauge, Nylende og Rekustad lokalsamfunnsutvalg vil samarbeide om en bygdedag på idrettsanlegget til Nylende på Rolvsøy lørdag 12. juni.

Lokalsamfunnsutvalgene på Rolvsøy ønsker å lage et arrangement spekket med underholdning, aktiviteter, stands med ulike foreninger og organisasjoner, samt et frimarked.
Kort sagt et arrangement for hele Rolvsøy og hvor foreninger, lag og enkeltpersoner fra bygda ønsker å bidra.

Alpakkadag på Rolvsøy

Søndag 30. mai 2010 kl. 11.00 til 15.00, Enghaugen Gård, Rolvsøy

Søndag 30. mai inviteres det til Alpakkadag og Åpen Gård på Enghaugen Gård i Ringstadhavna på Rolvsøy.

Har du lyst å bli kjent med dette herlige dyret, eller er bare litt nysgjerrig på hva en alpakka er. Da kan du ta med familie og venner på søndagstur til Rolvsøy.
Her vil du få informasjon om alpakka. Chris Williams fra Ambersun Alpacas i Australia kommer på besøk for å klippe alpakkaene.
Designer Merete Nyegaard Dehn vil presentere sine alpakkaklær.
Baldur Islandshestforening deltar også på arrangementet. Derfor vil det bli mulighet for en liten tur på hesteryggen for de små.

Alpakkadag på Rolvsøy

Alpakkadag

*Søndag 30. mai inviteres det til Alpakkadag og Åpen Gård på Enghaugen Gård i Ringstadhavna på Rolvsøy. *

Har du lyst å bli kjent med dette herlige dyret, eller er bare litt nysgjerrig på hva en alpakka er. Da kan du ta med familie og venner på søndagstur til Rolvsøy.
Her vil du få informasjon om alpakka. Chris Williams fra Ambersun Alpacas i Australia kommer på besøk for å klippe alpakkaene.
Designer Merete Nyegaard Dehn vil presentere sine alpakkaklær.
Baldur Islandshestforening deltar også på arrangementet. Derfor vil det bli mulighet for en liten tur på hesteryggen for de små.

Rolvsingen

Følges av 65 medlemmer.
Origo Rolvsingen er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder